Telelenzen

  Voor close-ups van onderwerpen in de verte, zoals vogels in de vlucht, vliegtuigen of het oppervlak van de maan, is uw beste keuze een telelens.
  Deze lenzen blinken ook uit in het vastleggen van onderwerpen die moeilijk te benaderen zijn, zoals in sportscènes of natuurgebieden.
  Door gebruik te maken van de brandpuntsafstand, kunt u prachtige vervaging creëren.

  Foto

  Brandpuntsafstand: 500 mm / F-getal: 5.6 / sluitertijd: 1/1250 sec

  Makkelijke bokeh

  Er zijn vier belangrijke factoren die de hoeveelheid bokeh bepalen: het diafragma (F-getal), de brandpuntsafstand, het opnamebereik en de afstand tussen onderwerpen en de achtergrond. Daarnaast wordt bokeh met name vergemakkelijkt door een langere brandpuntsafstand en daarom zijn telelenzen een goede keuze.

  Foto

  Brandpuntsafstand: 300 mm / F-getal: 11 / Sluitertijd: 1/640 sec

  De grote bokeh-cirkels van zonlicht dat op de oceaan sprankelt worden gecreëerd door de afstand tussen de schelp op de voorgrond en de oceaan op de achtergrond bij het fotograferen met een telelens.

  Foto

  Brandpuntsafstand: 500 mm / F-getal: 5.6 / sluitertijd: 1/320 sec

  Wanneer u wilde vogels in het bos vastlegt, kunt u zo fotograferen dat het groen op de achtergrond in elkaar lijkt te vloeien.

  Lenzen voor portretfotografie

  Een ideale lens voor portretfotografie is een middelgrote prime-lens met een brandpuntsafstand van ongeveer 85 mm, die een aantrekkelijke achtergrond-bokeh creëert in opnamen op een redelijke afstand van het onderwerp.

  Indrukwekkende lenscompressie

  Als u opnamen maakt met telelenzen, lijkt de afstand tussen onderwerpen die zich dichtbij en verder op de achtergrond bevinden kleiner te worden. Deze ogenschijnlijke compressie is een uniek voordeel van telelenzen.

  Foto

  Brandpuntsafstand: 200 mm / F-getal: 8.0 / sluitertijd: 1/1000 s

  De camera werd verplaatst om de bloemen in het midden even groot te houden om A en B hieronder vast te leggen. B werd vastgelegd met een telelens, zodat het eiland op de achtergrond dichterbij en groter lijkt dan in A.

  Foto A
  A: Brandpuntsafstand: 75 mm
  Foto B
  B: Brandpuntsafstand: 200 mm

  Nog telescopischer fotograferen met conversielenzen

  Compatibele lenzen zijn weliswaar beperkt, maar u kunt een conversielens bevestigen om nog telescopischer te fotograferen.

  Foto

  Met de SEL20TC-teleconverterlens

  Opmerkingen:
  • Lichte camerabewegingen kunnen uw opnamen in telefotografie aanzienlijk beïnvloeden doordat dergelijke bewegingen met een telelens waarschijnlijker zijn. Gebruik waar mogelijk apparatuur zoals een statief en afstandsbediening voor de sluiterontspanning.
  • Als u enige speelruimte hebt in de timing van de opnamen, is het gebruik van de zelfontspanner van 2 seconden een optie. Neem de juiste maatregelen voor uw opnameomgeving om camerabewegingen te voorkomen.

  Scènes voor het proberen van lenzen

  Sport

  Zelfs wanneer u opnamen maakt op afstand, vanaf een tribune of elders, kunnen telelenzen bewegingen en uitdrukkingen van spelers van het ene moment op het andere moment vastleggen.

  Foto

  Brandpuntsafstand: 180 mm / F-getal: 5.0 / sluitertijd: 1/4000 s

  Foto

  Brandpuntsafstand: 300 mm / F-getal: 5.6 / sluitertijd: 1/2500 sec

  Lees hier over opnametechnieken

  Wilde dieren

  U kunt misschien niet in de buurt komen van sommige wilde dieren, maar u kunt alsnog close-ups van ze maken. Uw opnamen kunnen ook profiteren van lenscompressie.

  Foto

  Brandpuntsafstand: 208 mm / F-getal: 6.3 / sluitertijd: 1/320 sec

  Foto

  Brandpuntsafstand: 300 mm / F-getal: 6.3 / sluitertijd: 1/1000 s

  De maan

  Maanpatronen en kraters vallen op tegen een scherp reliëf.

  Foto

  Brandpuntsafstand: 750 mm / F-getal: 16 / sluitertijd: 1/60 s

  Foto

  Brandpuntsafstand: 840 mm / F-getal: 11 / Sluitertijd: 1/80 sec

  Telelenzen om te proberen

  Hoewel er verschillende camera's en lenzen beschikbaar zijn, wordt er soms gevraagd of NEX-7- of ILCE-6000-lenzen kunnen worden gebruikt met de ILCE-7C of ILCE-7M3.

  Er worden zowel APS-C- als full-frame camera's en lenzen aangeboden, maar zolang dezelfde E-bevestiging wordt gebruikt, is compatibiliteit gegarandeerd. Zie de volgende pagina voor opmerkingen over het gebruik.

  Zijn APS-C- en full-frame camera's en lenzen uitwisselbaar? (α E-bevestiging)

  Zoomlenzen

  Foto

  Brandpuntsafstand: 600 mm / F-getal: 6.3 / sluitertijd: 1/500 s

  SEL200600G
  FE 200 - 600 mm F5.6 - 6.3 G OSSS

  Een supertelefotolens met een brandpuntsafstand van 600 mm. In situaties met supertelefoto-opnamen is deze lens de perfecte keuze voor moeilijk te benaderen bewegende onderwerpen, zoals vogels en andere wilde dieren, sporters, treinen, vliegtuigen en meer.

  Foto

  Brandpuntsafstand: 124 mm / F-getal: 8.0 / sluitertijd: 1/250 s

  SEL24240
  FE 24-240 mm F3.5-6.3 OSS

  Dankzij het grote zoombereik van 24 mm - 240 mm is deze krachtige zoomlens effectief voor landschappen, architectuur, portretten en allerlei andere onderwerpen. Mis nooit meer een foto met deze lens waarmee u alles kunt samenstellen, van close-ups van bloemen of herfstbladeren tot adembenemende landschappen.

  Foto

  Brandpuntsafstand: 350 mm / F-getal: 6.3 / sluitertijd: 1/640 sec

  SEL70350G
  E 70-350 mm F4.5-6.3 G OSS

  Een APS-C-supertelezoomlens voor opnamen met een bereik van 350 mm (equivalent van 35mm-formaat: 525 mm), met de combinatie van een hoge resolutie en compactheid van de lens, waar de G Lens-serie bekend om staat. Maakt het makkelijk om in meer situaties te genieten van supertelefoto-opnamen, met optische beeldstabilisatie wat perfect is voor sport, natuur-/buitenopnamen, huisdieren, wilde dieren en vele andere onderwerpen.

  Foto

  Brandpuntsafstand: 135 mm / F-getal: 8.0 / sluitertijd: 1/160 sec

  SEL18135
  E 18 - 135 mm F3.5 - 5.6 OSS

  Een met APS-C-formaat compatibele zoomlens met sterke vergroting voor landschappen, portretten, natuur- en andere fotografie. De ingebouwde optische beeldstabilisatie biedt ook nieuwe mogelijkheden op het gebied van het fotograferen uit de hand. Niet alleen aanbevolen voor routinematige opnamen, maar ook voor reizen, dankzij het compacte formaat.

  Prime-lenzen

  Foto

  Brandpuntsafstand: 100 mm / F-getal: 5.6 / sluitertijd: 1/125 s

  SEL100F28GM
  FE 100 mm F2.8 STF GM OSS

  De Sony G Master Lens-serie staat bekend om zijn uitstekende resolutie en prachtige bokeh, maar deze middelmatige telefoto prime-lens van 100 mm is voorzien van STF-optiek (Smooth Trans Focus) wat zorgt voor een ongeëvenaarde bokeh. De adembenemend zachte en karakteristieke bokeh accentueert onderwerpen die scherp zijn, waardoor uw beelden een natuurlijk meeslepend gevoel krijgen. De optica zijn ontworpen volgens veeleisende normen, waardoor een extreem hoge resolutie wordt gegarandeerd die zich uitstrekt tot de randen van beelden.

  Foto

  Brandpuntsafstand: 85 mm / F-getal: 1.8 / sluitertijd: 1/320 sec

  SEL85F18
  FE 85 mm F1.8

  Een middelgrote telefoto prime-lens met groot diafragma voor full-frame camera's. Geniet van de getrouwheid en bokeh van een goed ontworpen prime-lens. Maak eenvoudig indrukwekkende portretten, waarbij u profiteert van de bokeh op de achtergrond die alleen een prime-lens met een groot diafragma van 85 mm kan bieden.