Artikel-ID : 00173717 / Laatst gewijzigd : 28-06-2021

Mijn Sony Android OLED-tv schakelt over naar de schermbeveiliging. Alleen 'BRAVIA' wordt weergegeven.

BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten. Controleer de toepasselijke producten bovenaan dit artikel.

Om de tv te beschermen tegen beeldretentie wordt er een schermbeveiliging geactiveerd als uw OLED-tv een bepaalde tijd niet wordt gebruikt.

Wanneer de schermbeveiliging is geactiveerd, wordt alleen het 'BRAVIA'-logo rechtsonder in het scherm weergegeven, zoals in de onderstaande afbeelding wordt weergegeven.

Als de afstandsbediening wordt gebruikt, wordt de schermbeveiliging geannuleerd en het vorige scherm weergegeven.

Volg de stappen om de looptijd van de schermbeveiliging te wijzigen, afhankelijk van het besturingssysteem van uw tv.

Android™ 7.0 Nougat of hoger

1. Druk op de bijgeleverde afstandsbediening op de knop HOME.
    2. Selecteer  Settings (Instellingen).*
    3. De volgende stappen zijn afhankelijk van de menu-opties die beschikbaar zijn op uw tv:
      • Selecteer Device Preferences (Apparaatvoorkeuren) → Screen saver (Schermbeveiliging) → When to start (Startmoment). (Android 9)
      • Selecteer Screen saver (Schermbeveiliging) → When to start (Startmoment). (Android 8.0, Android 7.0)
    4. Kies uit de volgende periodes:
      • 5 minuten / 15 minuten / 30 minuten / 1 uur / 2 uur

Android 6.0 Marshmallow

1. Druk op de knop HOME op de meegeleverde afstandsbediening.
    2. Selecteer  Instellingen.
    3. Selecteer Daydream (Dagdromen) in de categorie TV.
    4. Selecteer When to daydream (Inschakelen van schermbeveiliging).
    5. Kies uit de volgende periodes:
      • 5 minuten / 10 minuten / 15 minuten / 30 minuten / 1 uur

OPMERKING: Sony raadt u aan de looptijd in te stellen op 5 minuten om beeldbehoud te voorkomen en om de levensduur van het scherm te verlengen.

*Voor Android Oreo (OSV-O) staat het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek.