Artikel-ID : 00231708 / Laatst gewijzigd : 18-10-2019

Wat is HbbTV?

  HbbTV staat voor Hybrid Broadcast Broadband TV. HbbTV is een industriestandaard voor hybride digitale TV. Maar hoe werkt het en wat kan het bieden?
   

  Wat kan het doen voor mij? 

  De HbbTV-standaard combineert uitzenden, IPTV en levering via breedband van entertainment via op internet aangesloten tv's en decoders. Ook is het een middel om meer inhoud van tv-providers beschikbaar te maken, waaronder traditionele tv-uitzendingen, video-on-demand en diensten voor programma's terugkijken.

  HbbTV kan inhoud van digitale televisie content vanuit verschillende bronnen weergeven, waaronder:

  • Traditionele tv-uitzendingen
  • Internet
  • Aangesloten apparaten 


  Wat heb ik nodig?

  Om hybride digitale TV te bekijken, hebt u een hybride IPTV -decoder nodig met een scala aan ingangsconnectoren, waaronder ethernet, en ten minste één tuner voor het ontvangen van signalen van tv-uitzendingen. De tuner in een hybride decoder kan een digitale aardverbinding (DVB-T, DVB-T2) zijn, een digitale kabel (DVB-C, DVB-C2) en een digitale satelliet (DVB-C, DVB-S2).
  Met HbbTV kunt u al deze geavanceerde diensten via één apparaat op uw tv bekijken. In aanvulling op de bovengenoemde mogelijkheden, biedt hybride digitale tv consumenten ook toegang tot door gebruikers gegenereerde inhoud, opgeslagen op een externe vaste schijf of in de cloud, en tot een groot aantal geavanceerde interactieve diensten en internettoepassingen.

  HbbTV biedt ook verbeterde teletekst, personalisatie en games, maar ook meer interactieve functies zoals stemmen, interactieve reclame en sociale netwerken.
   

  Waar kan ik meer informatie vinden?

  Ga naar de officiële website van HbbTV voor meer informatie