Artikel-ID : 00173730 / Laatst gewijzigd : 07-03-2022

Wat is de functie 'Panel Refresh' (Schermvernieuwing)?

BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten. Controleer de toepasselijke producten bovenaan dit artikel.

De functie Panel Refresh (Schermvernieuwing) is beschikbaar voor modellen met een Organic EL (OLED)-scherm en wordt gebruikt om beeldretentie te voorkomen.

Panel Refresh (Schermvernieuwing) schakelt automatisch in om de uniformiteit van het tv-scherm aan te passen nadat het gedurende een langere periode heeft aangestaan.
    Als u de tv uitschakelt met de afstandsbediening, verschijnt er een pop-upvenster met de prompt over deze functie.

Afbeelding

U kunt ook handmatig vernieuwen wanneer u image retention (Bewaartijd beelden) of het volgende bericht ziet: "Panel Refresh is niet voltooid..."
    U dient deze functie echter hooguit eenmaal per jaar uit te voeren, omdat dit de levensduur van het scherm kan beïnvloeden.

Als u de Panel Refresh -functie handmatig wilt uitvoeren, dient u de onderstaande stappen op te volgen:

1. Druk op de knop HOME (Start) op de afstandsbediening.
    2. Selecteer Settings (Instellingen) door de onderstaande stappen uit te voeren:
      • U kunt de knop Quick Settings (Snelle instellingen) gebruiken (Voor modellen die in 2019 of later zijn uitgebracht)
        1. Druk op de knop (Quick Settings) (Snelle instellingen) op de afstandsbediening.
        2. Selecteer  Instellingen.
      • U kunt de knop HOME gebruiken
        1. Druk op de toets HOME op de afstandsbediening.
        2. Selecteer  Instellingen.
    3. De volgende stappen zijn afhankelijk van de menu-opties van uw tv:
      • Selecteer Display & Sound (Scherm en geluid) → Expert panel settings (Geavanceerde scherminstellingen) → Panel refresh (Schermvernieuwing).
      • Selecteer Display (Scherm) → Expert panel settings (Geavanceerde scherminstellingen) → Panel refresh (Schermvernieuwing)

OPMERKINGEN:

• Door de eigenschappen van het materiaal dat voor OLED-schermen wordt gebruikt, kan de kwaliteit van pixels achteruitgaan en de weergave onregelmatig worden.
    • Het uitvoeren van een Panel Refresh (Schermvernieuwing) kan ongeveer een uur in beslag nemen.
    • Tijdens de functie Panel refresh (Schermvernieuwing) kan er op het scherm een witte lijn worden weergegeven. Dit is geen defect van de tv.
    • Deze functie werkt alleen bij een kamertemperatuur tussen de 10º en 40º C.