Artikel-ID : 00173730 / Laatst gewijzigd : 02-04-2020

Wat is de functie 'Panel Refresh' (Schermvernieuwing)?

Panel Refresh (Schermvernieuwing) wordt automatisch uitgevoerd om de schermuniformiteit van het tv-scherm aan te passen wanneer het langere tijd buiten gebruik is geweest.
    Wanneer u de tv uitschakelt met de afstandsbediening, wordt er een pop-upvenster voor deze functie weergegeven.

Afbeelding

U kunt ook handmatig vernieuwen wanneer u image retention (Bewaartijd beelden) of het volgende bericht ziet: 'Panel refresh did not finish…' (Schermvernieuwing is niet voltooid).
    Voer deze functie echter niet vaker dan één keer per jaar uit, want dit kan gevolgen hebben voor de levensduur van het scherm.

Als u de functie Panel Refresh (Schermvernieuwing) handmatig wilt uitvoeren, voert u de stappen hieronder uit:

1. Druk op de knop HOME op de afstandsbediening.
    2. Selecteer  Instellingen.
    3. De volgende stappen zijn afhankelijk van de menu-opties van uw tv:
      • SelecteerDisplay & Sound (Scherm en geluid) — Expert panel settings (Geavanceerde scherminstellingen) — Panel refresh (Scherm vernieuwen).
      • Selecteer Display (Scherm) — Expert panel settings (Geavanceerde scherminstellingen) — Panel refresh (Schermvernieuwing)

OPMERKINGEN:

• Door de eigenschappen van het materiaal dat voor OLED-schermen wordt gebruikt, kan de kwaliteit van pixels achteruitgaan en de weergave onregelmatig worden.
    • Het uitvoeren van een Panel Refresh (Schermvernieuwing) kan ongeveer een uur in beslag nemen.
    • Tijdens de functie Panel refresh (Schermvernieuwing) kan er op het scherm een witte lijn worden weergegeven. Dit is geen defect van de tv.
    • Deze functie werkt alleen bij een kamertemperatuur tussen de 10º en 40º C.