afrikaanse luipaard die in de zon zit en door haar twee welpjes wordt geknuffeld

Chris Schmid

Chris Schmid | Switzerland

“Foto’s zijn krachtig. Je kunt met één foto een emotie vastleggen of een gevoel vanbinnen teweegbrengen.”

Chris Schmid is een bekende freelance fotograaf, producer, regisseur en cinematograaf met meer dan tien jaar ervaring. Hij specialiseert zich in natuurgeschiedenis en is daarnaast ambassadeur van Sony en National Geographic Explorer. Chris creëert prachtige, visueel interessante beelden met een eigenzinnige mix van cinematische esthetiek en documentairestijl. Hij werkt in de meest uitdagende omgevingen op aarde, en richt zich voornamelijk op grote katachtigen. Zijn doel is altijd hetzelfde: de kern van de natuur vastleggen om mensen bewuster te maken van de kwetsbaarheid van de aarde en om de inzet voor natuurbehoud te stimuleren.

Chris heeft ervaring als producer en regisseur die zelf achter de camera staat en heeft gewerkt aan verschillende film- en fotoprojecten, waar hij van het begin tot het einde bij betrokken was. Hierdoor heeft Chris wonderbaarlijk veel kennis over het werken met een lange lens, prachtige composities, hoge snelheid en het voorspellen van het gedrag van dieren.

Chris wijdt zich volledig aan de bescherming van wilde dieren en werkt nauw samen met WildAid, een milieuorganisatie uit San Francisco die de vraag naar illegale dierlijke producten wil terugdringen. In 2019 richtte Chris Stay Wild™ op, een exclusieve collectie met natuurlijke en 100% handgemaakte producten die zijn geïnspireerd door de natuur. 50% van de opbrengst wordt gedoneerd aan non-profitorganisaties die zich inzetten voor de bescherming van wilde dieren.

Chris wil de problemen rondom het behoud en de bescherming van wilde dieren onder de aandacht brengen door zijn vaardigheden en liefde voor natuurgeschiedenis te combineren om boeiende en leerzame content te maken.

Apparatuur van Chris

Verhalen van Chris